Dagens livsmedel/tillsats - Sojasås

Hej igen på er, nu när man har blivit Sushitokig så har jag börjat granska nya ingridienser =)

Soja !
Ja sojan(bönan) har ju fått sig en törn nu när det har visat sig att det besprutas hårt med nervgift att man måste genmanpulera(GMO) sojabönorna för att dom inte ska dö av giftet.
Så dom som handskas med sojabönan blir jättedåliga ! (till och med dör).

Sen finns det ju som vanligt billig soja som består utav vatten, salt, smakförstärkare och färgämnen.

Fick en tips av min kollega en god sojasås som dom använder på många sushiställen:

Kikkoman Soja

Blev nyfiken så jag tog reda på detta om sojan:

Om varumärket Kikkoman

Grunden till dagens Kikkoman startades 1630 när familjen Mogi började producera soja i den japanska staden Noda. Noda ligger vid floden Edo, vilket var perfekt för transporter till den snabbväxande staden som vi idag känner som Tokyo.

Kikkoman fick snabbt en officiell plats hos Shogun’s bord och i Kejsarens palats. Kejsaren äter fortfarande soja från Kikkomans ursprungliga fabrik i Noda som än idag tillverkas på exakt samma sätt som början av 1600-talet.


Kikkoman soja innehåller bara fyra ingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten. Inga färgämnen, inga smakämnen, inga kemiska tillsatser. Fyra ingredienser som under den sex månader långa tillverkningsprocessen utvecklar närmare 300 aromämnen.


All Kikkoman products made in the Netherlands are produced with Non-GMO soy beans

 


(www.kikkoman.se)

Jag hittade inte om och med vad denna böna har besprutats med, men efter som den inte är GMO så är det inte det jättefarliga giftet. Så helt OK enligt mig.

Kung Markatta säljer några Kravmärkta japanska sojasåser av varumärket Clearspring.


Jag ska prova båda och se vilken som är godast.

Hejsvejs !!

RSS 2.0